2011. március 1., kedd

A Hajó

Többen kérték tőlem, tartsak élménybeszámolót a tegnapi A38 Hajón volt koncertünkről. Megpróbálom összefoglalni, melyek voltak a legjelentősebb élmények számomra.

Kezdjük mindjárt egy (és az egyetlen) negatívummal: sajnos mivel egy hajóról van szó, így a szokásos és hűséges Toyota "turnébuszunkkal" nem tudtunk közvetlenül a bejárathoz állni, hanem az alsó rakparton kellett leparkolnunk. Innen egy hosszú lejárón kellett lecuccolnuk a dögnehéz erősítőket egészen a hajó gyomrában lévő koncertterembe. Ugyan volt egy darab gurulós pakoló eszköz, de azt akkor éppen az Eternal Tango legénysége használta.

Lecuccolást követően hamar megtaláltuk Kenny-t a színpadmestert, aki maximális odaadásssal és alázattal tette a dolgát. Iszonyú jófej srác. Előbb a Fish! állt be, majd a luxemburgi Eternal Tango. Mindketten profi és nagyon összeszokott banda. Van mit tanulnunk tőlük. A Fish!-es Krisztián szintén egy nagyon közvetlen és barátságos arc. Egyébként azt gondlom, hogy az ő történetük példaként állhat minden feltörekvő zenekar előtt.


A mi beállásunk kábé - a dob átszerelést leszámítva - 5 percet vett igénybe, a hangmérnökök nem kicsit értették a dolgukat. Beállást követően irány a backstage, ami a színpad mögött a hajó egykori géptermében van kialakítva. Itt hidegkonyhai ételek és egy VIP bár várt bennünket tisztességes nagyságrendű, zenészeknek járó fogyasztással. A luxemburgiak annyira durván nyomták a füvet, hogy már a füsstől is be lehetett állni :)

A koncert maga 20 perces volt, ami arra volt elegendő, hogy az 5 legjobban sikerült dalunkat eljátsszuk. Szerencsére Tamás nagyon jó formában volt, így nekünk könnyű volt a dolgunk. Körülbelül 1/3 ház volt a buli alatt, ami nagyjából 150-200 embert jelentett.

És megtörtént a csoda: a kifejezetten bulizenére vágyó, bulizenekarokra érkezett közönség abszolút vette a lapot és végig nagyon élvezték a koncertet. Az Everything után olyan történt, ami velem zenészként még soha, mivel a közönség fél percig sikítozott. Tamás nem is tudott hirtelen mit kezdeni ezzel a váratlanul erős tetszésnyilvánítással, és hosszú másodpercekig csak mosolygott és hajlongott :) Az utolsó dalra már a jelenlévők száma is szépen felduzzadt így a legvégén hosszú és hangos tapsot kaptunk, ami mennyei muzsika volt füleinknek.


Sajnos a többi zenekar buliját nem tudtuk megvárni csak valamennyit az Eternal Tangóból. Szerintem ott is lehettek vagy 4-500-an az tuti.

Egy szó mint száz, én személyesen még soha nem játszottam ennél jobb kisugárzású és profibb koncerthelyszínen (beleértve a Dieselt, a Dürert, a PeCsát és a Szigetet is). A koncertünkről 4 kamerás felvétel készült, melyet csak az év végén fogunk megkapni, mivel ez egy fél éven át tartó Uniós rendezvénysorozat része, ami csak akkor zárul le.

Reméljük, híre megy ennek a bulinak és kezd beszivárogni lassan a köztudatba a 5 YARDS név. Örvendetes jel mindenesetre, hogy ma 15 új rajongóval bővültünk a Facebookon...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése